Timo Aro Kirjoituksia ja kommentteja tuulimyllyjä vastaan

Stop SAFKA:n aivopieruille!

SAFKA:n historioitsijasiipi a'la Hietanen / Krohn näyttävät löytävän yhä mielikuvituksellisempia ja tarkoitushakuisempia todisteita Viron miehityksen kieltämiselle. Näitä tarinoita lukiessa tulee mieleen vanha tarina 1970-luvun siperialaisesta kylästä, jonka kolhoosinjohtajat vakuuttavat vuodesta toiseen Moskovaan rikkovansa uusia ja uusia tuotantoennätyksiä, vaikka kylän pelloilta ei ole vuosikausiin korjattu yhden yhtä satoa ja kylän ainoa traktorikin makaa puhkiruostuneena pellon laidalla.

Tällä kertaa naftaliinista on kaivettu vuodelta 1980 oleva historian merkkiteos 'Revolutsioon Eestis' -teos. Olav Kuulin teoksen perustelut ohittavat näemmä mennen tullen kansainvälisen oikeuden yleiset periaatteet, länsimaiden Neuvosto-Eestin tunnustamattomuuden (pl. Ruotsi), kansainvälisen tutkijakomission raportit, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen julkilausumat, ETYJ:in päätökset , EU:n neuvoston perustelut jne.

Johtopäätöksenä kaikki kansainväliset näkemykset ovat kevyttä kauraa Neuvosto-Eestin virallisen historiankirjoituksen rinnalla.

SAFKA:n retoriikan kliimaksi saavutetaan, kun Moskovasta ohjatut kesäkuun 1940 hajanaiset mielenosoitukset ja mielenosoituskulkueet muuttuvat vallankumousromantiikan hengessä "kesäkuun 1940 suureksi vallankumoukseksi".

"Työläisten joukkovoima" taas tarkoittaa ns. Zdanovin kiertävää mielenosoituskulkuetta, joka sompailee Tallinnassa Neuvostoliiton suurlähetystön ja Kadriorgin välillä puna-armeijan panssiriautojoen suojaamina. Aikalaistodisteiden ja säilyneiden valokuvien perusteella kyse oli korkeintaan muutaman tuhannen ihmisen joukosta, mutta Rahva Hääl -lehteä lainaten lukuihin laitettiin tavan mukaisesti nolla perään ja päädyttiin 30 000-40 000 ihmisen joukkoon.

SAFKA:n aivopieruista ykkönen on kuitenkin Petri Krohnin tulkinta neuvostojoukkojen roolista Virossa kesällä 1940. Hänen mukaansa "neuvostojoukoilla ei ollut mitään osuutta eikä kukaan neuvostosotilas osoittanut ladattua asetta kohti ketään virolaista eikä uhannut pistimellä". Hei ja haloo, minkä ihmeen takia ne 115 000 neuvostosotilasta olivat sitten ilmestyneet itsenäiseen maahan? Oliko tarkoitus kenties leikkiä kuurupiiloa lataamattomilla aseilla tai kerätä rauhan ja ystävyyden nimissä roskia tukikohtien ympäristöstä?

Hietasen mukaan Viron työläiset ja sivistyneistö olivat vallankumouksellisesti kypsässä tilassa kesällä 1940. Tämän legendan mukaan työläiset järjestivät massiivisia joukkokokouksia, laativat yhteisiä julkilausumia ja kaikki "Tallinnan tehtaat järjestivät yhteisen vihellyskonsertin proletariaatin esiinmarssin kunniaksi". Runollista, mutta miksi ihmeessä tällaisia kuvauksia ei löydy mistään muualta kuin Neuvosto-Eestin historioista? Salaliittoko taas kerran?

On varmaan täydellinen sattuma, että kaikki Baltian maat ajautuivat samaan vallankumoukselliseen tilaan samanaikaisesti. Jostain kumman syystä Moskovan tietämättä jokaiseen Baltian maahan perustettiin yhtäaikaisesti samansisältöisiä peitejärjestöjä (työkansan liitot), valittiin nukkehallitus ja nukkehallitsija, lakkautettiin ei-kommunistisia puolueita ja järjestöjä, kiellettiin sellaisia vaarallisia järjestöjä kuin partiolaiset ja pelastusarmeija jne.

Summa summarum kaiken tarkoituksena oli tavalla ja toisella hajottaa laillinen parlamentti ja järjestää uudet vaalit, jonka jälkeen maiden täydellinen sovjetisointi tuli mahdolliseksi. Viron demokratian rakenteet olivat presidentti Konstantin Pätsin jäljiltä ohuet kesällä 1940 ja ilmapiiri oli muutoshaluinen. Vallankumouksen kanssa sillä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä sen paremmin työläisten kuin sivistyneistön osalta. Vallankumouksen kaaderit ja uskottavuus olivat samaa luokkaa kuin Terijoen hallituksella vuonna 1939 Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Petri Krohn

Hei ja haloo, minkä ihmeen takia ne 115 000 neuvostosotilasta olivat sitten ilmestyneet itsenäiseen maahan?

Vastaus: Adolf Hitler

turjake (nimimerkki)

Tuo vastaus on huomattavasti lähempänä totuutta kuin "eestin kansan tahto"

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

1# Josif Stalin oli kyseisenä ajankohtana Adolf Hitlerin liittolainen.

Lauri T (nimimerkki)

Krohnin vastaus "Adolf Hitler" viittaa ilmeisesti Neuvostoliiton tuolloin tunnetuimpaan liittolaiseen joka yhteistyössä Neuvostoliiton kanssa valtasi mm. Puolan.

Safkan aivopierut ovat sen luokan fantasioita, että niitä ei ole voitu mitenkään tarkoittaa länsimaissa uskottaviksi. Mahdollisesti niiden tarkoitus on Venäjälle, että siellä voidaan referoida näitä satuja todisteluna omille historianväärennöksille. Ehkä Venäjälläkin ajatellaan, että länsimaissa esitetty väite on uskottavampi kuin venäläisten omat selitykset. Niimpä näitä väitteitä sitten tehtaillaan.

konsta (nimimerkki)

Nämä asiat on täysin selviä,paitsi kommunisteille,joiden puolueohjelma edellyttää tätä vääristeltyä historiantulkintaa!

Petri Krohn

Lars-Erik Wilskman #3

Josif Stalin oli kyseisenä ajankohtana Adolf Hitlerin liittolainen.

1. Estikö tuo liittolaisuus Hitleriä hyökäämästä Neuvostoliittoon?

2. Uskottiinko Moskovassa niin vahvasti liiton kestävyyteen, että ei lainkaan pelätty Hitlerin hyökkäystä?

Oli miten oli, Virossa pelätiin Saksan hyökkäystä aivan saatanasti!

Lauri T (nimimerkki)

6: Ei kommunisteja tai natseja mitkään sopimukset pidätelleet. Neuvostoliittokin hyökkäsi Suomeen hyökkäämättömyyssopimuksesta huolimatta.

Sikälihän Krohn on oikeassa, että puna-armeija tunkeutui Viroon osaksi juuri Hitlerin vuoksi. Juuri se oli Ribbentrop-sopimuksen idea. Punaiset ja mustat fasistit jakoivat keskenään Puolan. Baltian maat ja Suomi sovittiin jääväksi punafasistien etupiiriin.

Jukka-Pekka Vasara

He, taas bätmänin 4-6 hengen höpökerho aiheuttaa hiekkalaatikolla pahennusta :) Eihän tuota niiden puppua kukaan täysipäinen usko..

Örkki (nimimerkki)

Bätmän on parhaillaan todistamassa 50 000 Nashi-nuorelle. Ne luultavasti uskovat.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Näitä tarinoita lukiessa tulee mieleen vanha tarina 1970-luvun siperialaisesta kylästä, jonka kolhoosinjohtajat vakuuttavat vuodesta toiseen Moskovaan rikkovansa uusia ja uusia tuotantoennätyksiä, vaikka kylän pelloilta ei ole vuosikausiin korjattu yhden yhtä satoa ja kylän ainoa traktorikin makaa puhkiruostuneena pellon laidalla.

Tällä kertaa naftaliinista on kaivettu vuodelta 1980 oleva historian merkkiteos ’Revolutsioon Eestis’ -teos. Olav Kuulin teoksen perustelut ohittavat näemmä mennen tullen kansainvälisen oikeuden yleiset periaatteet, länsimaiden Neuvosto-Eestin tunnustamattomuuden (pl. Ruotsi), kansainvälisen tutkijakomission raportit, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen julkilausumat, ETYJ:in päätökset , EU:n neuvoston perustelut jne.

=> Kannattaisi muistaa, ettei Jouni J. Särkijärvi kehdannut Uudessa Suomessa julkaista Viro-raporttiaan, josta oli virallisesti ylpeä.

ZZ Topelius (nimimerkki)

Ronald Reagan kertoi eilen radiossa hyvän vitsin neuvostoliitosta. Tämä kun keräili neukkulaisten omia vitsejä järjestelmästään.

Neuvostoliitossa auton saaminen kesti kymmenen vuotta auton maksamisesta. Kun eräs mies oli maksanut autonsa, myyjä sanoi hänelle, että tervetuloa kymmenen vuoden päästä hakemaan auto. Mies kysyi siinä sitten, että aamu- vai iltapäivällä? Myyjä sanoi, että siihen on kymmenen vuotta, mitä väliä? Johon mies vastasi, että putkimies tulee silloin aamupäivällä.

Ihqu systeemi, jonka puolesta kannattaa tosiaan mölytä kuin setä Leninin 'älykkäät lähettiläät'.

Leena Hietanen

"Hietasen mukaan Viron työläiset ja sivistyneistö olivat vallankumouksellisesti kypsässä tilassa kesällä 1940"....

En ottanut kantaa vaan referoin Olaf Kuulin kirjaa. Kysymyksessä on hänen näkemyksensä.
Viron kielisessä Wikipediassa Viron sosialistisen neuvostotasavallan synty selitettään seuraavasti:

"ENSV tekkimise kohta on olemas mitmeid erinevaid poliitilisi käsitlusi. Valdavad käsitlused on, et Nõukogude Liit ja Nõukogude Liidu väed okupeerisid Eesti Vabariigi. Sellele vastandub käsitlus, et Eestis toimus NSV Liidu kaasabil juunipööre, mille tulemusel tekkis ENSV. Mõlemas käsitluses tõlgendatakse samasid sündmuseid erinevate poliitiliste vaatenurkade alt."
http://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_NSV
Suomennos:
"Viron SNT:n syntymisestä on monia erilaisia poliittisia käsityksiä. Vallitseva käsitys on, että Neuvostoliitto ja Neuvostoliiton sotilaat miehittivät Viron. Tälle vastakohtainen selitys on, että Virossa tapahtui Neuvostoliiton avulla kesäkuun vallankumous, jonka seurauksena syntyi Viron SNT. Molemmissa katsannoissa tulkitaan samoja tapahtumia poliittisesta näkökulmasta riippuen."

eräs virolainen (nimimerkki)

Tässä hieman kuvia ja tapahtumia, en jaksa nyt kaikkea kääntää, mutta kuvat kertonee jotain Safkan "totuuksista".
http://www.nlib.ee/86178

Viro oli siis kiistättömästi miehitetty ennen 21.06.1940 tapahtumia.
Kahdessa alimmaisessa kuvassa näkyy sekä NL miehitysarmeija että 21.06.1940 käytettyjen NL toimeesta sinä päivänä vankilasta vapautettujen rikollisten kuskaaminen tapahtumapaikalle.

(nimimerkki)
melkein viipurilainen (nimimerkki)

Minulla on aina yhtä hauskaa, kun avaan "Safkalaisen" näkemyksen Viron historiasta.

Antaa nyt niiden kirjoittaa, onhan Putkisellakin täällä sananvapautensa.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Ei kait täällä kukaan todella halua estää ihmisten kirjoittamista? Eikä edes kommentointia, muutamaa nyt lukuun ottamatta.

Mutta pätmänin kirjoitus Kuopion ordoksimuseosta oli jo niin paksua valetta ja historian vääristelyä, että pahaa teki.

Joku voi noi skeidat vielä ottaa tosissaan.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Punafasistit jauhavat omaa safkaansa, jota kannattaa maassamme tuhatkunta.
- Sinällään tämä hieman ärsyttävä joukko muistuttaa meitä siitä, että taistolaiset ova edelleen Stalinin aikaisissa juoksuhaudoissaan tai joukossamme desantteina.

Heidän itse itselleen ottama Moskova-kortti on ainoastaan Venäjälle vahingollista Suomessa. Vaan eihän se "suurvaltaa" hetkauta.

Turms (nimimerkki)

Tuo safkan vesseleiden tuottama "historian kirjoitus" antaa esimakua venäjän uuden totuusministeriön tulevista tuotoksista.

Veli Mäkinen (nimimerkki)

SAFKA = Such A Fucking Killing ("hurjan hauska") Army

Jyrki Haapio (nimimerkki)

Soviet's always friendly authorities ( Sosialistisen liiton aina ystävälliset viranomaiset = SAFKA )

Gagarin (nimimerkki)

Eiköhän ole suomalaisten kommunistien aika turha yrittää taittaa peistä omien Muenhausenin tarinoidensa kanssa, kun totuus on kuultavissa asianomaisten suusta. Olen keskustellut niin miehitysaikana kuin sen jälkeenkin lukuisten erilaisissa yhteiskunnallisissa asemissa olleiden eestiläisten kanssa vuosien 1974 -2009 välillä ja heidän toisistaan riippumaton näkemys historiasta ja vallitsevasta todellisuudesta on täysin identtinen sen suhteen, että Venäjä miehitti Viron ja sorti sitä puoli vuosisataa. Vaikka nyt puhutaan eestiläisten fasistisista mielipiteistä, niin voin vakuuttaa kaikille, että venäläisvihamielisyys oli vielä voimakkaampaa miehitysajalla. Tyypillisesti eestiläis- ja venäläisnuoriso esimerkiksi Tallinnassa ei mennyt koskaan samoihin ravintolohin tai diskoteekkeihin, koska siitä seurasi aina tappelu.

AntDis (nimimerkki)

Antifasisteille Stoppi!

Hehän myrkyttävät suomalaisten ja virolaisten hyvät suhteet sekä kiihottavat venäläisiä Viroa vastaan ja vähän Suomeakin.

Miksi venäläisten poliitikkojen, tiedotusvälineiden ja suomalaisten antifasistien kannanotot ja ulostulot tapahtuu yleensä samanaikaisesti?

Missä safkalainen disinformaatio on suunniteltu, mistä operaatiota johdetaan, kuka toimintaa rahoittaa ja mihin toiminta liittyy?

Mikä on safkalaisten pontimena?

Koska naapurimme on arvaamaton suurvalta Venäjä, joka on viimeksi vuosi sitten 2008 hyökännyt naapurimaa Georgiaan sekä toteuttanut informaatioiskuja mm. naapurimaa Viroon, ei antifasistiseen porukkaan tule suhtautua olankohautuksella. Mitään uutta komintern-porukkaa ei Suomeen tarvita.

Toimituksen poiminnat